Zorgvoller

11 September 2018

Zorgvoller

We maken van Kalmthout een nog fijnere plek om te leven. We richten de straten zo in dat een kind van tien veilig en volvertrouwen naar school kan fietsen. Dat is voor álle inwoners een verademing.Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met veilige straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.Kies samen met Groen voor een menselijker, eerlijker en gezonder Kalmthout.

De Kalmthoutse bevolking vergrijst met rasse schreden. We moeten ons beleid hieraan aanpassen en zorgen dat we dit kunnen opvangen. Vereenzaming tegengaan, assistentiewoningen dicht bij de dorpskern, buurtbus, ...

Ook in Kalmthout leven mensen in armoede. Voor hen willen we meer sociale huurwoningen. Niet in getto's maar geïntegreerd. Ondersteuning moet gaan naar de mensen die deze het meest nodig hebben. Er moet meer ingezet worden op de eerstelijnszorg.

Een laagdrempelig ontmoetingsgshuis voor psychische kwetsbare mensen krijgt de volle ondersteuning en samenwerking met sociale diensten.