Scholen voorrang op sportpark

19 Maart 2010

Het RUP zonevreemde scholen is in de laatste rechte lijn. Als u dit leest, is het openbaar onderzoek al op zijn einde en kan het voor de

definitieve goedkeuring naar de gemeenteraad. Het zal een stuk vlotter zijn goedkeuring krijgen dan het sportpark. De scholen zitten dan ook al heel wat langer te wachten op dit RUP. Eindelijk kunnen Zonnekind en Gitok 1 beginnen aan de broodnodige vernieuwing van hun schoolgebouwen. Dat de uitvoering van dit RUP voorrang moet krijgen op die van het sportpark is voor Groen! vanzelfsprekend. Wij zullen er dan ook alles aan doen om dit bovenaan de agenda te krijgen. Het huidige bestuur heeft in het verleden al bewezen niet altijd de juiste projecten prioriteit te geven.

 

Zoals u in het verslag van de gemeenteraad van 27 januari hebt kunnen lezen, is het RUP definitief goegekeurd. Vooral Zonnekind kan nu eindelijk uit de startblokken schieten om aand e nieuwbouw te beginnen. Gitok1 zal nog even moeten wachten. Er wordt een formule uitgedokterd om de (ver)nieuwbouw te cofinancieren. Het zal wellicht nog eenkele jaren duren eer hier de eerste steen wordt geleg. Goede nieuws is dat vanaf nu het licht op groen staat om beide scholen zich op een degelijke manier te (laten) behuizen.